idk frame
 

26/07

Waardige landgenoten
We begonnen onze dag stipt om 9u met een uitgebreid ontbijt. Onze moeder Nica waste na het ontbijt voor de zoveelste keer onze kledij. Rond 10u30 kwam een busje ons ophalen en trokken we samen met Trinley, de hoofdmonnik, naar een Tibetaanse school.
Op deze school kunnen leerlingen terecht voor de eerste 4 jaren van de middelbare school. Eveneens kunnen er ook 250 leerlingen op internaat. We werden hartelijk verwelkomd met enkele traditionele Tibetaanse dansen en liederen. Heel onverwacht, werden ook wij op het podium geroepen. Na onze uitvoering van ’t Smidje werden we hartelijk bedankt met een applaus.
De directeur leidde ons rond doorheen de school. We waren allen verbaasd toen we zagen dat de meisjes met 16 op één kamer moeten slapen. We moeten ook toegeven dat er geen vuiltje te bespeuren was doorheen de hele school, alles lag er kraaknet bij. De rondleiding ging verder naar de zeer goed uitgeruste computerkamer. In een gewoon klaslokaal kregen we de kans om eens een kijkje te nemen in hun lesboeken. Wederom waren we verrast toen we te weten kwamen dat alle lessen in het Engels gegeven worden (op het Nepalees en het Tibetaans na). We sloten de rondleiding af in de bibliotheek. Daar vonden we zowel literair hoogstaande boeken als lesboeken en kinderboeken zoals Harry Potter.
We werden vriendelijk uitgenodigd om een lekkere lunch te nuttigen. Na een pikante maaltijd hadden we nog een aangenaam gesprek met de directeur en de leerkracht Engels. Nadien vertrokken we naar het meisjesweeshuis waar we opnieuw onthaald werden met sierlijke dansjes. Ze leerden ons spelletjes en typische danspasjes. Het was een superleuke maar warme namiddag. We realiseerden ons maar al te goed hoe gelukkig we mogen zijn met een echte familie. Hierdoor viel het afscheid bijzonder zwaar.
Aangezien het groepje van Thamel de voorbije nacht geen straatkindjes had gevonden, trokken zij er vandaag opnieuw op uit om de laatste voedselpakketjes te verdelen. Deze keer wel met succes.
We genoten met ons allen van een aangename avond en we kruipen er niet te laat in omdat we morgen nog eens het ochtendgebed gaan volgen.
Morgen zijn we er weer met meer weer!
Met de meeste hoogachting, het Nepalteam
P.S.: weetjes van de dag
1. Een dikke dank u aan mama Nica voor alles wat ze voor ons al deed deze reis.
2. Ook dank u aan papa Brecht en Tante Hilke!
3. Op de uniformpjes van de leerlingen van de Tibetaanse school zagen we de afkorting ‘NMBS’ staan. Papa van Lien: moet jij ons iets vertellen? (Mopje)
4. Anna kon eindelijk op internet en kreeg zo alle informatie over haar toekomstige familie in Ijsland waar ze volgend jaar zal verblijven.