idk frame
 

25/07

Beste ouders en vrienden
Vandaag was een relatief rustig dagje. We kregen de kans om nog eens lekker uit te slapen (volgens de Nepalese normen, natuurlijk). Een deel van de groep trok opnieuw naar Bouddhanat om de laatste souvenirtjes te kopen. Met trots kunnen we zeggen dat het een geslaagde shopvoormiddag was. Een ander deel van de groep bleef gezellig in de guesthouse om te schrijven, te lezen of een beetje te zonnen.
Om half drie gingen vijf mensen van de groep samen met de kok, Chuta, naar de groentewinkel om groenten en rijst te kopen voor de straatkinderen. Op de planning stond namelijk dat we vandaag een maaltijd zouden bereiden om aan straatkinderen uit te delen. Na de inkopen begon de hele groep samen te koken. Sommigen pelden ajuinen, anderen schilden wortelen en nog anderen hakten bloemkool in stukjes. De maaltijd werd heel snel bereid.
Na het kokkerellen speelden we met alle monniken Ninja. Ze worden er steeds beter in en beginnen al eigen strategieën te bedenken. Als kers op de taart kregen we na het leuke spelletje een aangename verrassing van de monniken. Ze hadden voor ons twee mooie tekeningen gemaakt, één met een portret van Brecht en één met een vredevol landschap. Onderaan de tekening stond een kort maar krachtig en oprecht dankwoord geschreven.
Als avondmaaltijd aten we dezelfde fried rice als die voor de straatkinderen. Deze vonden wij zelf heel lekker. Voorzien van 10 zakjes rijst en 10 sapjes per groep vertrokken we om 20u naar Thamel, Bouddhanat en Pashupati. De groepjes in Bouddhanat en Pashupati hadden veel succes. In een mum van tijd waren de zakjes uitgedeeld. De dankbaarheid bij zowel de kinderen als enkele volwassenen was groot. De twee groepjes in Thamel hadden minder geluk. Aangezien vrijdagavond een uitgaansavond is in deze toeristische buurt, waren alle straatkinderen verjaagd door de politie. Deze groepjes besloten de volgende dag opnieuw te proberen (meer hierover in het volgende verslag).
We waren aangedaan door de schrijnende taferelen op straat. Deze kinderen krijgen het zwaar te verduren en verdienen zo veel meer. Na nog even onze ervaringen gedeeld te hebben, gingen we slapen.
Groetjes!
P.S.: weetje van de dag
1. Sara, de vriendin van Robin, werd vandaag zeventien lentes jong. Gelukkige verjaardag, Sara!