idk frame
 

23/07

Liefste geliefden en anderen
Deze ochtend konden we niet langer genieten van het een adembenemend uitzicht, maar mochten we wel nog even snoozen. De eerste nacht in onze vertrouwde bedjes deed deugd aan de meesten onder ons. Uitgeslapen en vooral proper verschenen we aan de ontbijttafel. Daar wachtten pannenkoeken, toast en eitjes ons op. Daarna voelden we ons klaar voor een heuse shopmarathon.
We startten deze rond de vertrouwde Bauddhanath stoepa. De eerste centjes deden vele op in de winkel van onze gids Karma. Kettingen, armbandjes en gebedsvlaggen vlogen over de toonbank. Enkele anderen waagden zich daarna aan de andere winkeltjes. Onderhandelen en afbieden werden een heuse sport. Vele souvenirs later keerden we terug naar het klooster voor een lekker middagmaal.
In de namiddag stond Tamel op het programma. Dit is een eerder toeristische shopbuurt waar we naartoe gingen met de plaatselijke taxi’s. Onderweg stopten we even om een mooi cadeautjes te kopen voor de 5e verjaardag van Anuska (de dochter van Karma). Aangekomen in Tamel splitsten we ons op in kleine groepjes om alles vlot te laten verlopen.
We werden allemaal echte professionals in afdingen waarbij onze standvastigheid vaak op de proef werd gesteld. We kochten niet enkel souvenirs maar ook heuse lectuur en modieuze sjaals. Lien, Lisa, Tessa en Nica genoten op een verborgen terrasje van een Oreo-milkshake en super speciale koffie. De jongens daarentegen gingen voor een versgemaakte Ice Tea en een brownie.
Gepakt en gezakt reden we door naar Karma. We waren namelijk uitgenodigd op het 5e verjaardagsfeest van zijn dochter. Daar aangekomen viel ons oog meteen op de grote taart met 3 niveaus. Alvorens ons avondmaal te krijgen werden we al getrakteerd op ons eerste -niet zo klein en met aardbeiensmaak- stukje taart. Onmiddellijk daarna werden ons overheerlijke Mo-Mo’s geserveerd. Deze waren nog niet op en een nieuw stuk chocoladetaart werd ons opgediend. Alsof onze maagjes nog niet vol genoeg zaten kregen we ook nog eens yoghurt en watermeloen voorgeschoteld. Velen hadden de strijd al opgegeven maar Michiel en Brecht bleven dapper doorbijten (knipoog knipoog). Pema en Trinlay hadden geen moeite met deze grote hoeveelheden. Anuska werd door hen en door ons overladen met cadeaus. Onze Disneyboekjes vielen goed in de smaak.
Vermoeid en zeker voldaan trokken terug naar de Guest House. Daar ploften we onze souvenirs neer en doken meteen in bed.
Zoentjes van jullie blutte kapoentjes
P.S.: Weetjes van de dag
1. Margaux en Hilke werden aangesproken door een stoere motorrijder. Deze nodigde hen uit om samen een tochtje naar de Mount Everest te maken.
2. Tessa kreeg een geheim briefje van de kok toegestopt. Hierin vroeg een monnik of hij haar broer kon worden.
3. Ons taxiritje leek wel op een scene uit een actiefilm. Spookrijden is de chauffeurs hier niet vreemd. Wees gerust, we zijn allen in orde.