idk frame
 

21/07

Liefste ouders, vrienden en familie
Na twee weken hebben de leerlingen ons gebombardeerd tot bloggers van de dag.
Onze laatste dag in Ratankot ging gepaard met een stralende zon die weerspiegelde op de bergpieken. Op het geluid van de krekels kropen we allen uit onze coconnetjes . De dag startte met een stevige pannenkoek (die deze keer niet naar kroepoek smaakte) dit samen met de lokale tongstrelende thee. Na het ontbijt stond onze derde workshop op het programma, henna. Eén voor één werden we ingewijd in de wondere wereld van de hennakunst. Prachtige patronen met sierlijke krullen, bloemen en vlinders verschenen op onze reeds gebruinde huid. Ook deze workshop werd gesmaakt. Na afloop kon iedereen zijn tekentalent op elkaar uittesten, met grappige creaties als resultaat (panda’s, supermannen en Harry Potter tekens).
Margaux en Nica zochten nadien de verfrissing van de lokale watervalletjes op. Op hun weg volgden ze verschrikt een bloedspoor dat hun leidde tot de meest nabije wasplaats. Wat een ontdekking! Tot hun grote verbazing zagen ze vijf mannen die zorgvuldig het maal aan het reinigen waren. Vlees, karkassen, organen en geitenpootjes werden gesorteerd voor het geplande feestmaal van de dag.
In de community hall schoot iedereen in actie om onze woonst op te blinken. Kata’s werden opgehangen, extra matjes werden uitgerold en het stof, zand en ongedierte werden in een hoekje geveegd. Karma en Shyam (onze sympathieke lokale gastheren en coördinatoren van het waterproject) waren de komende uren niet te bespeuren, zij bereidden het vlees voor op een andere locatie.
Stilaan sijpelden de eerste inwoners van Ratankot binnen. Wij verwelkomden hen met een hartelijke namasté groet en we serveerden een oranjekleurig sapje.
We namen de taak van gastheer en-vrouw heel serieus en zorgden dat onze gasten niets te kort kwamen.
Daarna genoten we van Nepalese dans en liedjes. Ook wij deden een duit in het zakje en zongen uit volle borst ons volkslied en dansten de vogeltjesdans . Op deze manier werd het een mooie uitwisseling en een spetterende afsluiter van onze week in Ratankot.
Het einde van de namiddag mocht iedereen op zijn manier invullen, baden in het natuurlijk bubbelbad, boekje lezen, uno spelen met de kindjes of gewoon uitrusten.
De avond werd ingezet met een elektriciteitspanne terwijl de sfeerverlichting verzorgd werd door vuurvliegjes, kaarsjes en bliksemschichten. Zelfs de plaatselijke fauna: kikker, kakkerlak en spin kwamen ons vergezellen.
We namen de tijd om de afgelopen week te bespreken om nadien te genieten van de rust, de stilte, de natuur en het samen zijn.

Dikke smakkers van jullie globetrottende rakkers.

Weetjes van de dag:
1: Stokoude opa’s in Ratankot (met kromme beentjes en zonder tanden) vinden als eerste de weg naar de dansvloer.
2: Het eten is nog steeds overheerlijk.
3: Jullie kinderen doen het hier fantastisch.