idk frame
 

18/07

Hey België,
Nepalezen weten niet zo veel over uitslapen. Vanaf 6 uur ’s ochtends zijn ze naast onze bedden luidruchtig in de weer om voor ons een lekker ontbijt klaar te maken. Zo begon dus ook dag 10.
Een tweede speldag stond op het programma. We probeerden de jongeren te sensibiliseren rond afvalbeleid via estafettespelen. Ook vandaag kenden we een verdeeld succes. Bergdorpkinderen zijn duidelijk moeilijker tembaar dan kloostermonniken. Enkele roddelende meisjes zorgden er voor dat de helft liever toekeek dan actief mee te spelen. De ‘stoere boys’ van gisteren deden dan weer wel mee met overdonderend enthousiasme. Ze gaven zich ook in voetbal en volleybal.
Vervolgens aten we samen met de kinderen een soort rijstpap en lekkere patatjes. Ze kregen zelfgemaakte limonade voorgeschoteld die wij om darmredenen niet mogen drinken.
Terwijl de dames na de lunch genoten van een welverdiende rustpauze, trokken de jongens op avontuur. Als echte globetrotters verkenden ze de waterval, op zoek naar een betere badplaats.
De dochter van de plaatselijke kok bleek over een ander talent te bezitten: weven. Ze bood ons een weefworkshop aan die we met veel aandacht en toewijding volgden. Helaas bleek niet iedereen over even veel weeftalent te beschikken.
Deze avond was er geen speciale activiteit gepland. Daarom genoten we van lekker noedels en van elkaars gezelschap. Rond een uur of tien vertrokken we naar dromenland waar onze nachtmerries gevuld werden door de reusachtige spinnen die onze primitieve slaapvertrekken onveilig maakten.
Groetjes van Anna, Brecht, Hilke, Lien, Lisa, Lotte, Margaux, Mathieu, Michiel, Nele, Nica, Robin, Sari en Tessa!
P.S.: weetjes van de dag
1. Mathieu heeft, zij het niet helemaal gewild, een adoptiekind onder zijn hoede genomen. Zijn naam is Lopsang Lama en zijn energie is onuitputtelijk.
2. Brecht liet ons kennis maken met de wereld van Aiki Noedels.
3. Bepaalde mensen scheppen er genoegen in elkaars muggennetten neer te halen. (We noemen geen namen, Tessa, Brecht, Michiel en Anna.)
4. Lien wist de dochter van de kok te overtuigen een matje voor haar te maken. Als wederdienst leerden de Belgische meisjes haar scooby-doo’s te maken.