idk frame
 

17/07

Liefste ama’s & apa’s
Ondanks het feit dat wij Ratankot op een meer luxueuze manier leren kennen dan de lokale inwoners, valt het ons zwaarder dan verwacht. Meer om meer beseffen we hoe goed we het in België hebben.
Na een nacht vol regen en zoemende insecten werden we gewekt door de bevolking. Deze vonden het leuk ons te ‘helpen’ bij onze overgang van slaap naar wakker. Na een opnieuw typisch Nepalees ontbijt, verdeelden we ons in twee groepen.
De ene groep organiseerde allerlei spelletjes en workshops voor de kinderen van Ratankot. Op die manier probeerden we ervoor te zorgen dat de kinderen- die vaak niets om handen hebben- een fijne voormiddag beleefden. Voor de helft van de kinderen zijn we met glans in ons opzet geslaagd. Over de andere helft verbaasden we ons. Ze ontbraken motivatie en stelden zich niet open voor onze regels.
De andere groep hielp ondertussen met de bereiding van het middagmaal, waar alle kinderen later van konden meegenieten.
In de namiddag werden de rollen eens omgedraaid. Om kennis te maken met de cultuur, kregen we de gelegenheid om manden te leren vlechten. Na de demonstratie van de echte mandenvlechter konden we zelf de handen uit de mouwen steken en het resultaat mocht gezien worden.
Het manden vlechten nam meer tijd in beslag dan verwacht en voor we het wisten was het alweer etenstijd.
Voor ‘het diner’ werden we uitgenodigd bij de ouders van onze gids Karma. Na een tocht in het donker (geen nood, we hadden onze lampjes bij) kwamen we met z’n 14 aan bij de hut. In de keuken gebouwd uit koeienmest, met de kippen op de trap en de waterbuffel naast de keuken, konden we genieten van de kookkunsten van de moeder des huizes. Ook kregen we de kans te proeven van de lokale sterke drank: Roxy. De unieke geur kon niemand van de groep verleiden, hierdoor raakten we op de terugweg de hoge bergen nog makkelijk op!
Na een dag vol nieuwe indrukken en ervaringen, stopte ‘papa Brecht’ ons onder de wol (aka muskietennet).
Hopelijk kunnen we jullie via onze blog laten meegenieten van deze ongelofelijke reis!
Groetjes van jullie zoetjes…
Weetjes van de dag:
1. Onderweg naar het toilet, maakte Tessa kennis met een slang. Het was even schrikken voor haar, maar gelukkig zijn de slangen hier niet giftig.
2. Op het menu bij de ouders van karma stond als hoofdgerecht: berggeit en waterbuffel, op een bedje van rijst. (Best wel vergelijkbaar met stoofvlees)
3. De neuspiercings en Henna vielen ons tijdens de workshops bij veel meisjes op. De komende week zullen wij er net als zij uitzien. (Een neuspiercing ging ons net iets te ver, maar Henna zullen we eens uitproberen)
4. Nica probeerde de groep te vervoegen, maar liep per ongeluk de buffelstal in. Even schrikken was dat!