idk frame
 

15/07

Nepal dag 7
Lieve ouders, familie en vrienden
Na een laatste stevig ontbijt in het klooster hebben we de monniken met pijn in het hart achtergelaten. Hun eerdere verlegenheid heeft plaatsgemaakt voor enthousiasme. Daarom zwaaiden ze ons uit als vrienden. Vol energie en goede moed vertrokken we, gepakt en gezakt, naar Ratankot.
Het busje bood veel comfort. We hebben prachtige landschappen gezien, de ‘Walibi’ van Kathmandu en een reusachtig standbeeld… Ook de natuurliefhebbers konden genieten van geweldige uitzichten! De schrik sloeg ons af en toe om het hart wanneer we gevaarlijk dicht bij de afgrond reden, maar iedereen is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.
Na een busrit van een uur of vier kwamen we aan onze voorlopige eindbestemming. Het busje kon ons niet tot in het bergdorp voeren, dus moesten we de resterende kilometers te voet afleggen. Gewapend met een fancy regenjas (vuilniszak) en een paraplu begonnen we aan de tocht. Wat we meegemaakt hebben, is eigenlijk onbeschrijflijk. Via uitgestrekte rijstvelden moesten we onze weg banen naar het dal. Zelfs de beste bergschoenen beschermden ons niet tegen het kabbelend riviertje waar we door moesten. Langs een waterval kwamen we de plaatselijke bevolking tegen. Ze lachten ons toe en hielpen waar nodig. Ook de waterbuffels zorgden voor een heus spektakel. De hangbrug (die vrij stevig was) bood ons een veilige weg over de sterk stromende rivier.
Eens beneden en totaal uitgeput, merkten we dat we nog een flinke klim voor de boeg hadden. Gelukkig moesten we onze eigen trekzakken niet dragen. Kleine meisjes van acht jaar, die veel beter opgewassen zijn tegen de extreme situaties, hebben ons van die last ontdaan.
Toen we uiteindelijk boven waren, was het uitzicht het zeker waard. Adembenemende landschappen strekten zich onder ons uit. Op de berg tegenover ons rijstvelden, in de verte het Himalaya gebergte dat gekust werd door lichte wolkjes.
Intussen zitten we veilig in onze primitieve slaapvertrekken, dankzij de goede zorgen van onze berggids Karma. De muskietennetten hangen bijna allemaal op, de Franse outdoor toiletten zijn spinnenwebvrij en onze bedovertrekken zijn heel fleurig. Vandaag kruipen we vroeg in onze slaapzak onder het toeziend oog van de nieuwsgierige dorpelingen.
Knuffels van jullie waterbuffels,
Jullie Nepaleesjes
P.S.: weetjes van de dag
1. Tijdens de lunch heeft Nele een traantje gelaten door de nogal pikante Nepalese keuken.
2. Anna en Margaux hebben hun bloedzuigerdoop reeds achter de rug (ze leven nog!).
3. We are real survivors!
4. Brecht zorgde ervoor dat iedereen kon slapen als prinsesjes en prinsjes (muskietennet).