idk frame
 

14/07

Liefste ouders, familie en vrienden,
Wat een korte nacht! De WK-finale begon in Nepal om 1u en eindigde rond 3u. Gelukkig hield het enthousiasme van de monniken ons wakker. De vlaggen op hun wangetjes toonden voor welke ploeg ze supporterden. Telkens wanneer een bal nog maar in de buurt van de goal kwam juichten ze naar het kleine tv-scherm.
Een beetje moe startten we de volgende morgen aan een laatste dag vol workshops. Sari, Tessa en Lisa speelden Jungle speed en Uno. Belgische spelletjes (Kiekeboe, Dikke Berta) werden in goede banen geleid door Margaux, Hilke en Robin. De monniken hun lenigheid werd op de proef gesteld tijdens de gymnastiekles van Nele, Lotte en Michiel. Ten slotte maakten Anna, Mathieu en Lien muziekinstrumenten met onze Nepalese vrienden. Ze leerden hen ook enkele liedjes aan. Zo grappig een Nepaleesje in het Nederlands te horen zingen!
In de namiddag speelden we een groepsspel. 5 groepen met een Belgische kapitein namen het tegen elkaar op in het GO4-spel. Iedere groep moest telkens één iemand naar voor sturen die het dan moest opnemen tegen de andere teams. De spanning was te snijden, maar de sfeer bleef zeer vriendschappelijk! Uiteindelijk won het team van Anna.
Ondanks onze vermoeidheid besloten we toch nog even een wandeling te maken. We bezochten enkele winkeltjes en kochten wat eten tegen de eventuele honger in Ratankot. In tussentijd lieten Michiel en Brecht hun haar knippen bij de plaatselijke kapper. Zij werden samen met Robin ook onder handen genomen door een Nepalese masseur! Lotte en Sari dienden het eten van de monnikjes op.
Na het “laatste avondmaal” in het klooster kruipen vroeg onder de wol ter voorbereiding op onze tocht naar Ratankot!
We laten jullie nu in spanning afwachten voor een volgend verslag over onze Nepalese avonturen!
Groetjes jullie favoriete Nepalezen
P.S.: Weetjes van de dag
1. Nepalezen zijn grote eters, ze kwamen tot drie maal toe eten bijvragen. (Hun sixpacks bewijzen dit nogmaals!)
2. Sari en Margaux hadden een filosofisch gesprek met Trinlay (de hoofdmonnik).
3. Een Nepalese massage gaat er nogal hard aan toe, wie dacht dat naar de kraker gaan pijnlijk was heeft het volledig mis!
4. Wij zijn NOOIT moe!