idk frame
 

13/07

Tashi Delek, Hallo!

Dag 5 was een echte topper met vele nieuwe impressies en ervaringen voor zowel de monniken als voor ons!
We begonnen onze dag met 4 nieuwe workshops. Lotte, Nele en Michiel bouwden tientallen piramides met onze Nepaleesjes. De enthousiaste monniken gingen geen enkele uitdaging uit de weg en bouwden zelfs de moeilijkste en indrukwekkendste piramides. Lien, Mathieu en Anna organiseerden heuse balspelen. Nu eens werden de monniken omgetoverd tot echte jagers en konijnen. Dan weer werden ze opgeleid tot professionele trefbalspelers.
Een ferm “hoogteparcour” werd opgesteld door Tessa, Lisa en Sari. De monniken overwonnen al hun angsten en ze veranderden in jonglerende aapjes. Voor een boeiende computerles konden de boeddhistische jongens terecht bij Margaux, Robin en Hilke. De workshop begon met een heuse fotoshoot die daarna door de monniken zelf verwerkt werd in een PowerPoint.
De namiddag was er één van formaat! Trinlay, de hoofdmonnik, had een leuk voorstel voor ons. We kregen de kans om met de 5 jongste monniken van het klooster te gaan zwemmen in het openluchtzwembad van Kathmandu. Na een wandeling van een half uur in de brandende zon (we waren goed ingesmeerd!) kwamen we aan in een kleurrijk, vrij drukbezocht zwembad. De kleine monnikjes veranderden in waterratjes en ook wij genoten van de frisse duik. De meisjes voelden zich bekeken. Zodra we in het zwembad sprongen ging iedereen aan de kant en staarden ze naar ons. Dit voelde onwennig aan.
Ook de achtergebleven monniken werden vrijwillig geanimeerd door Anna, Nele, Lotte, Hilke en Brecht. Na het voetbaluurtje leerden we onze boeddhistische vrienden typische Belgische spelletjes. Nog nooit zagen we 24-jarigen zo enthousiast “Zakdoek leggen” spelen. Ook het spelletje “Ninja” is nu helemaal ingeburgerd in het klooster. Nog tot vrij laat in de avond hoorden we de Ninjakreten tot in onze kamers. Het geeft veel voldoening dat onze Nepaleesjes zo opgaan in wat we voor hun organiseren.
Het belooft een korte nacht te worden aangezien we vannacht samen met de monniken naar de finale van het WK-voetbal gaan kijken. Deze match begint pas rond 1 uur.
Heel erg bedankt voor deze unieke kans!
Dikke kussen, jullie Nepalezen

P.S.: weetjes van de dag
1. Sommigen werden toch nog verrast door de krachtige zonnestralen. Ondanks de vele lagen zonnecrème zagen ze er uit als rode kreeftjes. Gelukkig hebben we liters aftersun op zak!
2. Tandenpoetsen gebeurt met flesjeswater in plaats van kraantjeswater. Ondanks de vele waarschuwingen van Brecht over het water konden Tessa en Lien het niet laten om het halve zwembad leeg te drinken, met alle gevolgen van dien… (Geen zorgen, ze zijn in orde!)