idk frame
 

12/07

Liefste ouders en vrienden
Zaterdag is de algemene rustdag in Nepal. Ook wij genoten hiervan door iets langer uit te slapen dan de voorbije dagen. Na een uitgebreid en stevig ontbijt met zoete broodjes in de vorm van pannenkoeken, cornflakes en overheerlijke biologische mango’s, konden we beginnen aan een lange dag vol plezier!
In de voormiddag overdonderden we de monniken met vier nieuwe workshops. Om hun conditie wat op peil te houden, organiseerden Tessa, Sari en Lisa een heleboel uitputtende atletiekspelletjes. Later konden ze uitrusten bij Michiel, Nele en Lotte. Zij hadden ICT-lessen voorzien, maar door een stroompanne konden ze de monniken alsnog entertainen met Uno. De groepsfierheid werd versterkt door een intensieve teambuilding, gegeven door Margaux, Hilke en Robin. Ten slotte zorgden Anna, Mathieu en Lien voor originele tikspelletjes die het kind in elke monnik opnieuw naar boven brachten.
In de namiddag organiseerden we een groot detectivespel waar de hele groep aan deelnam. Het was een heus genot voor ons om waar te nemen hoe zowel jong als oud zich overgaven aan Cluedo. Niet enkel de winnaars waren tevreden, maar elk individu op zich was oprecht gelukkig en fier op hun medespelers. De ouderen betrekken de jongeren bij elk spel en er wordt nooit een onderscheid gemaakt. Winnen of verliezen maakt voor hen niet uit en van vals spelen is zeker geen sprake.
Tijdens de bereiding van het avondmaal staken Michiel, Margaux en Tessa een handje toe. Ze mochten zelfs de monniken bedienen tijdens hun warme maaltijd.
Na het avondeten trokken we de stad in, op zoek naar een lekker dessert. Als een echte Kathmandu-kenner wist Brecht ons naar een gezellig en uniek restaurant te lokken. Hier genoten we van een stuk cake met een lekkere milkshake. Voor elk wat wils!
We hebben allemaal al genoten van de voorbije dagen. Als groep stapten we uit onze westerse denkwereld en stelden we ons open voor de Nepalese gewoonten. Ook het boeddhistisch geloof leerde ons al tal van belangrijke levenslessen zoals verdraagzaamheid, gelijkheid en vooral dankbaarheid!
Namasteetjes van jullie kadeetjes
P.S.: Weetjes van de dag
1. Ons team werd verrijkt door een schattige muis, die verscholen zat achter de koelkast.
2. Door onze Belgische spontaniteit komen de monniken stilaan uit hun schelp. Ze kennen onze namen en groeten ons als één van hen.
3. Onze grote inspanningen tijdens de workshops gaan gepaard met heel wat zweet. Gelukkig hebben we ‘mama Nica’ die voor ons zorgt door de was te doen.
4. Mathieu, Robin en Nica hebben een nieuwe kant van Kathmandu ontdekt. Als echte padvinders verloren ze de weg.
5. Deze middag kregen we een culinaire verrassing, nl. frietjes en kippeboutjes. Mjammie!