idk frame
 

11/07

Beste ouders en vrienden
Vanochtend moesten we vroeg uit de veren. We kregen de kans om het ochtendgebed bij te wonen in het gezelschap van de Boeddhistische monniken. Van 05u30 tot 07u werden we ondergedompeld in de wereld van de meditatie en Nepalese klanken. Een hele verrassing was het toen we tijdens het gebed zoute boterthee kregen. Uit beleefdheid dronken we deze op, sommigen met heel wat moeite, anderen met smaak.
Na alweer een heerlijk ontbijt (pannenkoeken en wentelteefjes) staken we de handen uit de mouwen. Voor de eerste keer sinds onze aankomst gaven we vier verschillende workshops aan de monniken. Lien, Mathieu en Anna verzorgden een ICT-workshop en leerden de monniken te tellen tot tien in het Nederlands (“akt”, “neën”, “tien”). Tessa, Sari en Lisa lieten de kinderen goed zweten met heuse estafettespelen. Bij Michiel, Lotte en Nele proefden ze van de wetenschap via enkele leuke experimentjes. Margaux, Robin en Hilke organiseerden verschillende soorten voetbalspelen (Chinese voetbal,…).
Na de middag speelden we met alle monniken tezamen het spel “the wheel of fortune”. Door kleine opdrachtjes op te lossen konden ze grotere spelen verkrijgen. Deze werden met heel wat enthousiasme en gelach gespeeld. Nele en Lien mochten voor één dag mee in de Nepalese keuken van het klooster staan. Zij sneden groentjes, hielden de potten in de gaten en dienden het eten op aan de monniken. Dit werd met veel dankbaarheid onthaald.
Intussen genoten de anderen van een welverdiende pauze. De zon scheen en sommigen vonden het de ideale gelegenheid om aan hun kleurtje te werken. Margaux en Michiel zijn intussen al even bruin als de Nepaleesjes.
Na het avondmaal kwam Karma, de goede vriend van Brecht, op bezoek. Hij vertelde ons over zijn zware weg naar een beter leven. We luisterden aandachtig en bewonderden hem om zijn doorzettingsvermogen. Hij is opgegroeid in het bergdorp Ratankot en heeft zich voor zijn dorpelingen erg ingezet. Daarom vertrekken wij binnen drie dagen naar het bergdorp om ook daar een handje toe te steken.
Heel moe maar voldaan kropen we onder de wol en genoten van een diepe slaap.
Namaste!
Jullie Nepaleesjes
P.S.: weetjes van de dag
1. Lien had een fijn bezoek in haar kamer… Een gigantische kakkerlak! Nu is deze echter spoorloos verdwenen en dat baart ons zorgen (hopelijk niet ingeslikt…)
2. De monniken waren dolblij met hun nieuwe spierwitte sportschoentjes en stoere sporttenuetjes. Dankzij jullie bijdrage konden we deze aanschaffen. (dandabat! Bedankt!)
3. Onze improvisatie wordt vaak op de proef gesteld door de steeds opnieuw uitvallende elektriciteit. Dus lieve ouders, wees niet boos op jullie lieve Nepaleesjes als we niet antwoorden op het internet.