idk frame
 

11/07

Lieve ouders en vrienden
Dag twee was een hele ervaring!
De dag begon wat minder voor Brecht. Hij maakte een val toen hij zich van de trappen haastte voor het heerlijke ontbijt. Hij bezeerde zijn voet, maar no worries… Lompigheid is niet besmettelijk! 
Onze voormiddag was een rollercoaster van emoties en ervaringen. We trokken erop uit om sportmateriaal voor onze monniken te kopen. We maakte een lange tocht door de stad en werden even stil van wat we rondom ons zagen. Tot vijf maal toe kwamen kinderen bedelen om voedsel en geld. Hun wanhoop ging zo ver dat ze onze voeten kusten. Iedereen was hierdoor erg geraakt en er vloeiden enkele traantjes.
De shock was groot toen we van de armoede en drukte op straat terechtkwamen in het luxueuze, moderne shoppingcenter; Westerse producten (cola, koekjes, speelgoed, huishoudmiddelen…) in tegenstelling tot wat we zagen op straat (etenswaren blootgesteld aan de zon, vliegen en stof).
Aangezien het al na etenstijd was, besloten we voor de tocht terug “een taxi” te nemen; nu ja een taxi… Een paar builen en bulten later kwam we vrij ongedeerd terug aan in ons klooster. Nog nooit zo gelachen tijdens een busrit!
Onze namiddag verliep vrij rustig met als hoogtepunt dé voetbalmatch België – Nepal. Met pijn in het hart moeten we toegeven dat Nepal toch wel de sterkste ploeg was. Het “verdriet” werd weggespoeld door een verfrissende regenbui. Het ijs met de monniken begint stilletjes aan te breken (“they are very shy”) maar het enthousiasme was groot en aanstekelijk.
Na al dat wandelen, in “de taxi” zitten en voetballen zijn we voldaan en gaan we na wat gezellig samen zijn nog eens lekker vroeg slapen.
Dikke zoentjes van jullie allerliefste kapoentjes & dikke beesjes van jullie allerliefste Nepaleesjes!
P.S.: weetjes van de dag:
1. We leerden de hoofdmonnik een paar typische jongerentermen uit België. Hij is nu helemaal into #yolo, #swag en #swaggalicious
2. €1 = 130 Nepalese Roepie (wat voelden we ons “rijk” met al deze biljetjes van duizend)

Morgen zijn we er weer, met meer!

11/07
11/07
11/07
11/07
11/07
11/07
11/07
11/07
11/07
11/07
11/07
11/07