idk frame
 

Spaghettifestijn 31 Januari Heilig Hart en College Halle

Op vrijdag 31 januari wordt er in het Heilig Hart en College een heus Spaghettifestijn georganiseerd. De organisator van ditbenefiet is Marijke Roelant, een gedreven leerkracht die wel houdt van een uitdaging. Via deze organisatie wil zij samen met een heel team van leerkrachten, de leerlingen en leerkrachten, die deze zomer naar Nepal trekken, helpen bij hun zoektocht naar fondsen.
Alle opbrengsten gaan integraal naar de projecten. De leerlingen en leerkrachten betalen alle reis- en onkosten zelfstandig. Een groot engagement voor sommige leerlingen die de hele reis met eigen middelen bekostigen.
Het specifieke project waar het geld naartoe zal gaan, is de realisatie van een drinkwaterdistributiesysteem in een afgelegen bergdorp “Ratankot”.
Het grootste probleem waar de inwoners mee te kampen hebben is de lage levensstandaard. Dit zorgt ervoor dat de jonge inwoners vluchten naar de stad in hoop op een beter leven. Jammer genoeg heerst er in de stad een grote armoede en werkloosheidsgraad. Vele mensen komen in de armoede terecht of moeten uitwijken als gastarbeider naar andere landen (Arabische emiraten) waar ze in mensonwaardige omstandigheden moeten werken.
Via het project willen we de mensen voorzien van enkele basisbehoeften zoals sanitair en drinkbaar water. De Millenniumdoelstellingen willen dat iedereen beschikt over drinkbaar water tegen 2015 en daar willen we met Support4Nepal aan meewerken. De eerste fase van het project was het realiseren van 107 wc’s dankzij de fysieke bijdrage van de lokale inwoners. Het resultaat is dat elk van de 170 gezinnen nu beschikt over een wc. De volgende stap is de uitbouw van een gelsoten drinkwatersysteem zodat uitwerpselen van mensen en dieren niet meer worden vermengd met het drinkwater.

Info spaghettifestijn:
Vrijdag 31 januari
18u
HHC Parklaan 7 (ingang Pozzosplein)
Spaghetti:10€ (veggi is mogelijk)

Support4Nepal