idk frame
 

06/07/2012 Vierde dag : flexibiliteitstest, spoedcursus pc leraar en ontspanning ter compensatie.

Deze ochtend kregen we verzoek aan bed door een van de verantwoordelijke monniken het verzoek ging als volgt " zal er sportles zijn". We besloten wijselijk om eerst te ontbijten met Nepalese bokes met choco en lekkere mango (bij mij al wat meer choco dan bij Gunther)...
Als gevolg van de regen kropen we allebei de computerklas in en gingen we weer aan de slag.
Gonpo was weer vroeg van de partij en gemotiveerd als altijd om te helpen en bij te leren...
Gunther ontfermde zich vandaag onder meer over Gonpo om hem te leren lesgeven via een powerpoint (met dank aan de didactische steun van Andrée) nadien hielp Brecht hem met de voorbereiding van zijn eerste les , hierbij werden de klasregels voorgesteld. Gondola stond er op om zijn aller eerste les te beginnen met:
Be positive
Do positive
Think positive
We wisten al langer dan vandaag dat hij uit het goede hout gesneden is, hierdoor werd nog eens bevestigd dat hij ook de juiste waarden wilt overbrengen aan de kinderen. We weten dat we met een gerust gemoed terug zullen kunnen keren naar België.
Ondertussen kwamen de elektricien, pc verkopers en schrijnwerker langs, de eerste twee zorgden voor heel wat frustraties, zij waren zeer vaardig in het uitstellen.
Dankzij Trinley zijn ontelbare telefoontjes en overtuigingskracht, sloegen ze toch aan het werk!
Ze hadden ons alleszins de nodige frustratie bezorgd. Zo kregen we te horen dat onze office 2010 gewoon een try-out out was en reeds aangaf dat de vervaldag in aantocht was.
Na lang zagen startte de elektriseer eindelijk aan de plaatsing van de batterijen om zo koude shut downs bij de zeer frequente elektriciteitspannes te voorkomen. Gelukkig was de schrijnwerker meer gemotiveerd en werden we door hem op onze wenken bediend! Het resultaat van vandaag:
-spoedcursus powerpoint en didactiek voor onze leraar
-kapotte pc werd hersteld (nieuw moederbord ingeplaatst onder garantie)
-oplossing voor office 2010 wordt gezocht door de winkel en het thuisfront ( we wedden op twee paarden )
-drager van beamer werd geïnstalleerd, we hebben enkel onze bedenkingen met de techniek ( gaatjes van 1.5 cm diep, houten plugjes in en daar vijzen in ... hout vasthouden...)
-backup batterijen werden geïnstalleerd
-monniken werden zelfstandig aan het werk gezet om het voetbaltoernooitje van gisteren over te doen (ik heb een geschikte scheidsrechter tussen de monniken gevonden).
Vandaag vonden we de morele steun bij elkaar en houden we de moed er in dankzij de enorm gemotiveerde Gonpo en de enorme inspanningen van Trinley om alles zo vlot mogelijk (volgens Nepalese maatstaven) te laten verlopen.
Deze avond hebben we onszelf dan ook getrakteerd op een hotspring bad in het centrum van Kathmandu samen met wat lekkere snacks om daarna heerlijk te gaan eten.... :) We koppelen gewoon het aangename aan het nuttige ;)
Geniet van de foto's.
Slaapwel!

FOTO' S 06/07/2012 https://picasaweb.google.com/de.mey.brecht/06072012#